Gerecse 50 - Teljesítve!

 A 42. alkalommal megrendezett Gerecse 50 teljesítménytúra teljesítése egy nagyszerű kihívás volt. A korábbi években már több hosszabb távú túrán is részt vettem, azonban ez táv és szint tekintetében is az eddigi legnagyobb kihívás volt. Sokan kérdezték tőlem, hogyan készülök, készültem erre a megmérettetésre. Magam részéről a rendszeres és fokozatosan nehezített mozgást tekintem a kulcsnak. Legyen szó akár kerékpározásról, akár túrázásról, rendszeresen tűzök ki magam elé újabb és újabb célokat, így a fokozatosság adott. A rendszerességet a szinte mindennapi mozgás adja.

Egy teljesítménytúra emellett a folyamatos alkalmazkodásról szól minden téren. A kiépített infrastruktúrától és a fogyasztási lehetőségektől távolabb zajlanak ezek a túrák. Változó időjárás mellett kell megtalálni a mindig optimális ruházatot. Továbbá be kell osztani a folyadékot, praktikusan úgy, hogy egy-egy jelentősebb szintemelkedés után legyen lehetőség felfrissülni.

 

Az idei túrán a már-már hagyományosnak tekinthető sár nem volt, cserében futózáporokkal tarkított időjárás kísérte az utat. Összességében sikerült átlag feletti(A szervező által közzétett adatok alapján.) teljesítményt nyújtani ezen a túrán.

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cross-Linking kezelésem - Az első 4 nap

NMHH-mérődoboz tapasztalatok

GPS Art - tekAIRd körbe!