KK400 - Az első kalandok

 A KalandKör egy alternatív Balaton kör. A BalatonBike365 hálózatára, útvonalaira építve hozták létre ezt a 400km-es új tókört. Előnye az, hogy kisebb forgalmú területeken halad, így főszezonban is élvezhetik a természet hangjait az arra fogékonyak. Másrészről olyan útvonalakon tekerhetünk, amik a klasszikus körhöz képest még egy kis plusz szintemelkedést is adnak a maximális élmény érdekében. A hosszú hétvégét kihasználva neki is kezdtem a teljesítésének, szakaszonként. Háztól-házig biciklisként ez persze a szakaszok távjánál jóval nagyobb köröket eredményez. :) Az első napra máris két szakaszt terveztem be. A teljesítés QR kódok leolvasásával történik, ami egy webes alkalmazáson keresztül valósul meg. A szakaszok mindkét irányban teljesíthetőek, azonban az alkalmazás az egyes kódok leolvasása után meglepő hibaüzeneteket dobott. Kimaradt ellenőrzőpontokra, helytelen irányra panaszkodott, az egyik leolvasás után pedig azt vélelmezte, hogy több, mint 1km távolságra vagyok a QR kódtól. Utóbbi egy újbóli leolvasási kísérlettel meg is oldódott, talán nem elég gyakran kéri le a helyadatokat. Tapasztalatom szerint fontos, hogy az e-mailes jóváhagyás megkérkezzen, ugyanis a leolvasás után felugró értesítés még nem jelent minden esetben tárolást. Ezért tolódott másnapra az egyik szakasz teljesítése. A legbiztosabb egyértelműen az, ha a Szakaszok menüpontban gyorsan rápillantunk az időadatunkra és már tekerhetünk is tovább. Több egymás utáni rögzítés is lehetséges, sőt az adott QR összes leolvasási időpontja is tárolásra kerül.

Ha pedig sikeresen leolvastuk egy szakasz összes ellenőrzőpontját, akkor felkerülünk a teljesítők publikus listájára és egy, az alábbihoz hasonló informatív összegzést is kapunk a jól megérdemelt oklevél mellett.

Összességében ez egy újabb remek lehetőség a Balaton környékének felfedezésére és egy kis versenyzésre is a szakasz ranglistákon keresztül. Kalandra fel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cross-Linking kezelésem - Az első 4 nap

NMHH-mérődoboz tapasztalatok

GPS Art - tekAIRd körbe!